Περιβαλλοντικά

"Act Green" project

"Act Green" project

Ευρωπαϊκό περιβαλλοντικό πρόγραμμα εθελοντισμού Act Green!
Στο πλαίσιο του προγράμματος “Act Green” του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης, οποίο υλοποιείται από την Διαπολιτισμική-Περιβαλλοντική Οργάνωση ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ στο Κρυονέρι Κορινθίας και υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Περιβαλλοντικό Μονοπάτι Κρυονερίου

Περιβαλλοντικό Μονοπάτι Κρυονερίου

Άγγλοι εθελοντές στο Περιβαλλοντικό Μονοπάτι Κάτω Βρύσης Κρυονερίου.

 

Η Οργάνωση Υποστήριξης Νέων "Φιλοξενία" υποδέχεται δυο Άγγλους εθελοντές της οργάνωσης νέων "Everything is Possible", οι οποίοι ξεκίνησαν τον καθαρισμό του Περιβαλλοντικού Μονοπατιού Κάτω Βρύσης στο Κρυονέρι.

Στο πλαίσιο των τακτικών εργασιών συντήρησης του μονοπατιού τις οποίες επιμελείται η "Φιλοξενία", οι ξένοι εθελοντές, οι οποίοι συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Νέα Γενιά σε Δράση", σε συνεργασία με νέους του Κρυονερίου, θα εργαστούν για 1 μήνα με καθαρισμό του πλακόστρωτου και των μαντρών από χόρτα και φύλλα,  καθαρισμό της κοίτης του ποταμιού από κλαδιά, αποκατάσταση φθορών σε γεφύρια και ξυλοκατασκευές, κλπ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ στο Αμφιθέατρο Κρυονερίου Home / (2009)

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ στο Αμφιθέατρο Κρυονερίου Home / (2009)

Τετάρτη, 22/7/2015, 9 μ.μ. Home / (2009) κατάλληλο (120 λεπτά)

 

Οι ραγδαίες κλιματολογικές αλλαγές στον πλανήτη Γη τις τελευταίες δεκαετίες και η διαφαινόμενη εξάντληση τον φυσικών πόρων αποτελούν τον θεματικό πυρήνα αυτού του ντοκιμαντέρ οικολογικής αφύπνισης.

Παρατήρηση Πουλιών στην Λίμνη Στυμφαλίας

Η οργάνωση ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ συμμετείχε σε σεμινάριο του “Δικτύου των Υπευθύνων Παρακολούθησης των Σημαντικών Περιοχών για τα πουλιά της Ελλάδας” (ΙΒΑ = Important Bird Area), που διοργάνωσε η Ελλην

Σχέδιο EVS στην Τουρκία - Περιβάλλον (Ιαν. - Μαρτ. 2011)

The volunteer will be placed in Third Eye Association of Mediterranean (TEAM) working on wildlife protection and partner associations.
The volunteer will participate in projects and activities like going outside with the students and volunteers, assist the organization on various festivals and activities, participate in national festivals, presenting the organization, and the culture.

Παγκόσμια Ημέρα για Παρακολούθηση της ποιότητας του νερού

Παγκόσμια Ημέρα για Παρακολούθηση της ποιότητας του νερού

Στις  18  Σεπτεμβρίου 2010 , στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας παρακολούθησης της ποιότητας του νερού ( World Water Monitoring Day - www.wwmd.org), τα μέλη της Φιλοξενίας  κάνανε δειγματοληψίες στα νερά:
   -  του ποταμού Ελλισών στο Κρυονέρι ,
   -  της λίμνης Στυμφαλίας.

Σεμινάριο Υπεύθυνων Σημαντικών Περιοχών για τα Πουλιά

Σεμινάριο Υπεύθυνων Σημαντικών Περιοχών για τα Πουλιά

H ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ συμμέτειχε για δεύτερη χρόνια στο σεμινάριο των εθελοντών Υπευθύνων Περιοχών για τα πουλιά για την Νότια Ελλάδα και Αττική, το Σάββατο 20 και τη Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010 με άλλα 15 άτομα στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Κλειτoρίας (ΧΕΛΜΟΣ).

Παρατήρηση Πουλιών

Παρατήρηση Πουλιών

Για 6η φορά στο 2010, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2010 3 μέλη μας συμμετείχαν στην καταγραφή των πουλιών στην περιοχή της λίμνης Στυμφαλίας. Τα πουλιά, προς μεγάλη μας χαρά ήταν πολύ περισσότερα από τον Οκτώβρη,  λόγο αύξησης του επιπέδου του νερού και λόγο της μεταναστευτικής περιόδου.

Σελίδες