Περιβαλλοντικά

Παγκόσμια Ημέρα Νερού - προβολή του ντοκιμαντέρ «Ασωπός Μύθος και πραγματικότητα»

Παγκόσμια Ημέρα Νερού - προβολή του ντοκιμαντέρ «Ασωπός Μύθος και πραγματικότητα»

Η «Φιλοξενία», Διαπολιτισμική-Περιβαλλοντική Οργάνωση (Κρυονέρι) και το “Αλλότροπον”, Συνεταιρισμός Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κόρινθος) σας προσκαλούν στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας (μέλος του δικτύου Μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς), την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, 22 Μαρτίου

Ομιλία με θέμα «Διαχείριση Απορριμμάτων»

Ομιλία με θέμα «Διαχείριση Απορριμμάτων»

Η «Φιλοξενία» Διαπολιτισμική και Περιβαλλοντική Οργάνωση σε συνεργασία με τους:

  • ΠΑΝΔΟΙΚΟ (Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων)

  • Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου «Αλκυών»

Περιβαλλοντικό Μονοπάτι Κρυονερίου

Περιβαλλοντικό Μονοπάτι Κρυονερίου

Άγγλοι εθελοντές στο Περιβαλλοντικό Μονοπάτι Κάτω Βρύσης Κρυονερίου.

 

Η Οργάνωση Υποστήριξης Νέων "Φιλοξενία" υποδέχεται δυο Άγγλους εθελοντές της οργάνωσης νέων "Everything is Possible", οι οποίοι ξεκίνησαν τον καθαρισμό του Περιβαλλοντικού Μονοπατιού Κάτω Βρύσης στο Κρυονέρι.

Στο πλαίσιο των τακτικών εργασιών συντήρησης του μονοπατιού τις οποίες επιμελείται η "Φιλοξενία", οι ξένοι εθελοντές, οι οποίοι συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Νέα Γενιά σε Δράση", σε συνεργασία με νέους του Κρυονερίου, θα εργαστούν για 1 μήνα με καθαρισμό του πλακόστρωτου και των μαντρών από χόρτα και φύλλα,  καθαρισμό της κοίτης του ποταμιού από κλαδιά, αποκατάσταση φθορών σε γεφύρια και ξυλοκατασκευές, κλπ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ στο Αμφιθέατρο Κρυονερίου Home / (2009)

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ στο Αμφιθέατρο Κρυονερίου Home / (2009)

Τετάρτη, 22/7/2015, 9 μ.μ. Home / (2009) κατάλληλο (120 λεπτά)

 

Οι ραγδαίες κλιματολογικές αλλαγές στον πλανήτη Γη τις τελευταίες δεκαετίες και η διαφαινόμενη εξάντληση τον φυσικών πόρων αποτελούν τον θεματικό πυρήνα αυτού του ντοκιμαντέρ οικολογικής αφύπνισης.

Παρατήρηση Πουλιών στην Λίμνη Στυμφαλίας

Η οργάνωση ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ συμμετείχε σε σεμινάριο του “Δικτύου των Υπευθύνων Παρακολούθησης των Σημαντικών Περιοχών για τα πουλιά της Ελλάδας” (ΙΒΑ = Important Bird Area), που διοργάνωσε η Ελλην

Σχέδιο EVS στην Τουρκία - Περιβάλλον (Ιαν. - Μαρτ. 2011)

The volunteer will be placed in Third Eye Association of Mediterranean (TEAM) working on wildlife protection and partner associations.
The volunteer will participate in projects and activities like going outside with the students and volunteers, assist the organization on various festivals and activities, participate in national festivals, presenting the organization, and the culture.

Παγκόσμια Ημέρα για Παρακολούθηση της ποιότητας του νερού

Παγκόσμια Ημέρα για Παρακολούθηση της ποιότητας του νερού

Στις  18  Σεπτεμβρίου 2010 , στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας παρακολούθησης της ποιότητας του νερού ( World Water Monitoring Day - www.wwmd.org), τα μέλη της Φιλοξενίας  κάνανε δειγματοληψίες στα νερά:
   -  του ποταμού Ελλισών στο Κρυονέρι ,
   -  της λίμνης Στυμφαλίας.

Σελίδες