Ανταλλαγή νέων στο Κρυονέρι Κορινθίας “Αθλητισμός για όλους” (Sports 4 All)

"Sports 4 All" ήταν μια Ανταλλαγή Νέων που οργανώθηκε από την Οργάνωση Υποστήριξης Νέων “Φιλοξενία”, κατά τη διάρκεια της περιόδου 2 -10.09.2013 στο Κρυονέρι, για νέους ανθρώπους από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες.
Η κεντρική ιδέα του "Sports 4 all" ήταν να προωθήσει το Ολυμπιακό ιδεώδες, ότι ο αθλητισμός είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα για όλα τα άτομα, ανεξάρτητα από τη φυλή, την κοινωνική τάξη και το φύλο.
Οι αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν ένα θρησκευτικό και αθλητικό φεστιβάλ που διεξάγονταν κάθε τέσσερα χρόνια στο ιερό του Διός στην Ολυμπία, εδώ στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια των αγώνων, όλες οι συγκρούσεις μεταξύ των συμμετεχουσών πόλεων-κρατών σταματούσαν, μέχρι να τελειώσουν οι αγώνες.
Η ιδέα του προγράμματος ήταν να συνδέσει διαφορετικές κουλτούρες και κοινωνικά στρώματα μέσω του αθλητισμού και των υπαίθριων δραστηριοτήτων.
Οι κύριοι στόχοι αυτής της ανταλλαγής νέων ήταν η προώθηση του υγιεινού τρόπου ζωής μεταξύ των νέων, στο να αναπτύξουν τον αυτοσεβασμό και σεβασμό για τους άλλους και το ενδιαφέρον τους για την πολιτιστική πολυμορφία τους.
Κατά τη διάρκεια αυτής της ανταλλαγής ήταν σημαντικό να παρακινηθούν οι νέοι να είναι ενεργοί στη ζωή τους, να τους κάνουμε να καταλάβουν, ότι η τακτική σωματική άσκηση βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς σώματος, καθώς και στην προώθηση της ισότητας και της ανεκτικότητας στην κοινωνία. Χρησιμοποιώντας διαφορετικά είδη σπορ και διαφορετικές μεθόδους μάθησης, οι νέοι ενθαρρύνονται να σκέφτονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ως θεμελιώδη κανόνα του ευ αγωνίζεσθαι στη ζωή.

Οι νέοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το μουσείο και το αρχαίο στάδιο της Νεμέας και είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τον αρχαιολόγο του Συλλόγου για την αναβίωση των Νεμέων Αγώνων .

Οι νέοι ανέπτυξαν δεξιότητες συνεργασίας καθώς και τη δημιουργικότητά τους, δημιουργώντας τα δικά τους παιχνίδια και ένα "Πάρκο υπαίθριων παιχνιδιών", το οποίο είναι και το ορατό αποτέλεσμα αυτής της ανταλλαγής.