Ευρωπαϊκό Δίκτυο Κέντρων Νέων ENYC Συνάντηση Συμβούλων Νέων στο Κρυονέρι Κορινθίας 13-16 Δεκεμβρίου 2013

Η συνάντηση συμβούλων νεολαίας του Ευρωπαϊκού Δικτύου Κέντρων ENYC διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος “Νέα Γενιά σε Δράση”, υποδράση 4.1 «Υποστήριξη φορέων που δραστηριοποιούνται σε Ευρωπαϊκό επίπεδο στον τομέα της νεολαίας».
 

Πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα στο Κρυονέρι Κορινθίας, από Παρασκευή 13 μέχρι Δευτέρα 16 Δεκέμβρη 2013.


Συμμετείχαν σύμβουλοι νέων, διοργανωτές δραστηριοτήτων για νέους, εκπαιδευτές και συντονιστές, που ασχολούνται με διεθνή προγράμματα για νέους, από τις οργανώσεις-μέλη του ΔΙκτύου Villa Elba (Φινλανδία), Κέντρο Νέων “Junior” (Σλοβακία) , Maison des Jeunes Issoire (Γαλλία) , Κέντρο Νέων Kosice (Σλοβακία), Οργάνωση νέων “System & Generation” (Τουρκία), Δίκτυο κέντρων νέων “Major” (Βουλγαρία) , Οργάνωση Υποστήριξης “Φιλοξενία” (Ελλάδα), οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες και εργασίες για τους επιδιωκόμενους στόχους αυτής της συνάντησης τους.

Το Επιχειρησιακό Γραφείο Κινητικότητας του ENYC με έδρα στην Ελλάδα συντόνισε τη συνάντηση.

Η συνάντηση αυτή έδωσε την ευκαιρία σε όλους να γνωριστούν καλύτερα, να αξιολογήσουν τις δραστηριότητες του Δικτύου ENYC για το 2013 και να σχεδιάσουν νέες κοινές δραστηριότητες για το 2014.
 

Έριξαν επίσης μια βαθύτερη ματιά στο νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “ERASMUS+”, των προτεραιοτήτων και των στόχων του και ανέλυσαν από κοινού τις νέες δυνατότητες που ανοίγονται για το Δίκτυο ΕΝΥC.

Η συνάντηση βασίστηκε στα εργαστήρια γύρω από την θεματική και τις μεθόδους ανάλυσης, στην εργασία σε ομάδες, στην ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, στην παρουσίαση της ιστοσελίδας ENYC και στην γνωριμία με τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική γαστρονομία .

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον Ξενώνα Νεότητας “Ελισσών” (http://xenon.elisson.gr).

Το επόμενο σημαντικό γεγονός του Δικτύου ENYC θα είναι η Γενική Συνέλευση, που θα φιλοξενηθεί στην Κωνσταντινούπολη στις 25/1/2014 .
 

Περισσότερες πληροφορίες: www.eycn.org