«Ολυμπισμός σε Δράση» - Επίσκεψη στην Αθήνα 1/9/2014

Νέοι από την Κορινθία, μέλη της Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων "Φιλοξενία", που συμμετέχουν στο σχέδιο «Ολυμπισμός σε Δράση» (Δημοκρατικό σχέδιο νέων / Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Νέα Γενιά σε Δράση»), πήραν μέρος σε μια ιδιαίτερη αθλητική δραστηριότητα που ονομάζεται "Cross-fit" στην Αθήνα, στο γυμναστήριο "Crossfit - Στίγμα", μαζί με τον προπονητή Αναστάση Παναγιωτέλη και άλλους αθλητές του γυμναστηρίου του.

Είχαν επίσης μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Χρήστο Ιακώβου, τον καλύτερο προπονητή της Ελληνικής εθνικής ομάδας άρσης βαρών και χρυσό ολυμπιονίκη.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Πολυϊατρείο της οργάνωσης "Γιατροί του Κόσμου" συνοδευόμενοι από τον φυσιοθεραπευτή της οργάνωσης και μέλος της "Φιλοξενίας" Αλέξη Σουβατζή. Εκεί ενημερώθηκαν για το έργο των "Γιατρών του Κόσμου" από τον κοινωνικό λειτουργό Αναστάση Υφαντή.

Η επίσκεψη έληξε με ένα διαπολιτισμικό γεύμα σε ένα πακιστανικό εστιατόριο, με πολλές διαφορετικές νέες γεύσεις.

Αυτό το ταξίδι ήταν μια μεγάλη προετοιμασία για τη διεθνή ανταλλαγή νέων, η οποία έλαβε χώρα στη συνέχεια, από 3 έως 11 Σεπτ. 2014 στο Αμαράντε της Πορτογαλίας.

Το κύριο θέμα αυτού του σχεδίου είναι η προώθηση του υγιειούς τρόπου ζωής μεταξύ των νέων και η ενεργή συμμετοχή του πολίτη σε δημοκρατικές διαδικασίες για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Αυτή η δραστηριότητα έχει διάρκεια 14 μηνών (από 1 Αυγούστου 2013 μέχρι 30 Σεπτεμβρίου, 2014) και λαμβάνουν χώρα ταυτόχρονα στις περιοχές Amarante / Πορτογαλία, Trbovlje / Σλοβενία, Cristuru-Secuiesc / Ρουμανία και Κορινθία / Ελλάδα.