Ανταλλαγή νέων Erasmus+ «Building bridges» 4-10 Σεπτεμβρίου 2018

Κατά την περίοδο 4-10 Σεπτεμβρίου, 5 νέοι (ηλικίας 14-21 ετών) και η υπεύθυνή τους, από την Filoxenia, ταξίδεψαν στη Θάσο όπου συμμετείχαν στην ανταλλαγή νέων Erasmus+ «Building bridges» Greece.
Αυτές τις 7 μέρες, οι νέοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν κόσμο από την Γερμανία, την Πολωνία, την Ρουμανία και την Τσεχία και αρχικά συμμετείχαν σε παχνίδια για να γνωριστούν.
Καθημερινά, τα παιδιά έπαιρναν μέρος σε καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες, όπως τοξοβολία, ιππασία, αναρρίχηση, πισίνα και άλλα, στο χώρο του Pitsas Camp (όπου και έμεναν). Επίσης οι συμμετέχοντες διάλεξαν δύο workshop μεταξύ χορού, θεάτρου και καλλιτεχνικών. Την τελευταία μέρα, έγινε μία παράσταση όπου τα workshops του θέατρου και του χορού παρουσίασαν αυτό που δούλευαν.

Το workshop των καλλιτεχνικών έφτιαξε ένα μωσαϊκό που τώρα διακοσμεί την είσοδο του Pitsas Camp. Οργανώθηκαν δύο εκδρομές, μία στην παραλία, όπου οι νέοι δοκίμασαν water sports και κατάδυση και μία στην χώρα της Θάσου, όπου επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θάσου.
Αυτή η ανταλλαγή ήταν πολύ καλή εμπειρία για τους νέους καθώς είχαν την ευκαιρία να ζήσουν και να συνεργαστούν με νέους με διαφορετικές
εθνικότητες, με ή χωρίς αναπηρίες. Και να καταλάβουν το νόημα της ποικιλομορφίας στην καθημερινή μας ζωή.

Building Bridges project Video