You are here

Ανταλλαγή νέων "Multiculti" στο Bornheim, Γερμανία 04.09.-11.09.2022.

Ανταλλαγή νέων "Multiculti" στο Bornheim, Γερμανία 04.09.-11.09.2022.       

"Τον περασμένο Σεπτέμβριο, συμμετείχα σε ένα πρόγραμμα Erasmus+, (ανταλλαγή νέων)που σχετίζεται με τη μουσική.

Νέοι από τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ελλάδα και τη Σλοβακία βρέθηκαν σε ένα χωριό έξω από τη Βόννη, στη Γερμανία. Μείναμε στον ξενώνα - Jugend Akademie που ήταν μέσα στη φύση, με πολύ ωραίους χώρους και φαγητό.

Το πρόγραμμά μας ήταν πολύ ποικίλο, στην αρχή ξεκινήσαμε με κάποια παιχνίδια γνωριμίας, περπατήσαμε στη γύρω περιοχή, συνεργαστήκαμε σε διάφορες ομάδες κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων, πήραμε μέρος σε ένα εργαστήριο αφρικανικών τυμπάνων με έναν μουσικό από την Αφρική και μάθαμε για τον πολιτισμό τους. Επίσης, ετοιμάσαμε ένα ερωτηματολόγιο και κάναμε μια έρευνα με ντόπιους στη Βόννη και επισκεφτήκαμε και την πόλη της Κολωνίας. Κάθε βράδυ ετοιμάζαμε διαφορετική διαπολιτισμική εκδήλωση από τις χώρες μας. Χορεύαμε, παρουσιάζαμε την ιστορία μας, τη μουσική μας, το φαγητό μας κ.λπ.


Ο καθένας από εμάς είτε έπαιζε ένα μουσικό όργανο είτε τραγουδούσε. Ένας από τους στόχους της εβδομάδας ήταν να χωριστούμε σε ομάδες και να συνθέσουμε τη δική μας μουσική. Ήταν μια μοναδική εμπειρία. Κάθε ομάδα δημιούργησε νέα πρωτότυπη μουσική, που θα θυμόμαστε για πάντα, με τους δικούς μας στίχους, μουσική που μας έφερε κοντά. Στο τέλος παρουσιάσαμε τη μουσική μας, κατά τη διάρκεια της τελικής εκδήλωσης/ συναυλίας στους καλεσμένους μας από την τοπική κοινότητα.

Έμαθα πολλά για τη μουσική κουλτούρα άλλων χωρών, έκανα νέους φίλους και καταφέραμε να δεθούμε ως ομάδα όχι μέσω του λόγου αλλά μέσω της μουσικής".

Το έργο αυτό υποστηρίχθηκε από το πρόγραμμα Erasmus+Youth in Action της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Γερμανικού Εθνικού Οργανισμού "Jugend für Europa" . Ο Σύλλογος Φιλοξενία συμμετείχε στο Πρόγραμμα που διοργάνωσε η Elissón gUG

Περιστέρα Γεωργιάδη