“Ψηφιδωτό της Διαφορετικότητας”

Ανταλλαγή Νέων (Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Νέα Γενιά σε Δράση)
Προπαρασκευαστική συνάντηση, 25 - 27 Μάιος 2012, στο Κρυονέρι.


Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος “Νέα Γενιά σε Δράση” εγκρίθηκε από το Ίδρυμα Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης το σχέδιο ανταλλαγής νέων με τίτλο “Ψηφιδωτό της Διαφορετικότητας».

Η Ανταλλαγή Νέων θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (6–14.7.2012) στο Κρυονέρι Κορινθίας. 20 νέοι από την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Γερμανία και την Ιταλία θα έχουν την ευκαιρία σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα να εργαστούν για τη διαφορετικότητα, που είναι μέρος της καθημερινής μας ζωής και της ανθρώπινης ύπαρξης.
Κεντρική ιδέα του προγράμματος είναι να συνδέσει διαφορετικές κουλτούρες και κοινωνικά στρώματα μέσα από την τέχνη του ψηφιδωτού, σε μια γιορτή ποικιλομορφίας.
Το αποτέλεσμα της ανταλλαγής νέων θα είναι τέσσερα τρισδιάστατα γλυπτά ψηφιδωτού, που θα συμβολίζουν τη διαφορετικότητα στην Ευρώπη. Οι νέοι θα μάθουν να συνεργάζονται με σεβασμό και ανοχή μεταξύ τους, ως μια καλή πρακτική μέσα σε μια ενωμένη Ευρώπη.
 

Το Σαββατοκύριακο 25-27 Μαΐου 2012, οι υπεύθυνοι των φορέων που συμμετέχουνν στην Ανταλλαγή, βρέθηκαν στο Κρυονέρι για την προπαρασκευαστική συνάντηση, για να συζητήσουν και να προετοιμάσουν μαζί τις λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα, πριν την συνάντηση του Ιουλίου 2012.