“Ψηφιδωτό της Διαφορετικότητας” στο Κρυονέρι

Ανταλλαγή Νέων στο Κρυονέρι 6 - 14 Ιουλίου 2012

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Νέα Γενιά σε Δράση


Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος “Νέα Γενιά σε Δράση” υλοποιείται το σχέδιο ανταλλαγής νέων με τίτλο “Ψηφιδωτό της Διαφορετικότητας».

Η Ανταλλαγή Νέων πραγματοποιείται στο διάστημα 6 – 14 Ιουλίου 2012 στο Κρυονέρι Κορινθίας. Είκοσι νέοι από την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Γερμανία και την Ιταλία έχουν την ευκαιρία να εργαστούν για τη διαφορετικότητα, η οποία είναι μέρος της καθημερινής μας ζωής και της ανθρώπινης ύπαρξης.

Κεντρική ιδέα του προγράμματος είναι να συνδέσει διαφορετικές κουλτούρες και κοινωνικά στρώματα μέσα από την τέχνη του ψηφιδωτού, σε μια γιορτή ποικιλομορφίας. Οι νέοι μαθαίνουν να συνεργάζονται με σεβασμό και ανοχή μεταξύ τους, με πολύ πρακτικούς τρόπους, σχεδιάζοντας, μαθαίνοντας την τεχνική του ψηφιδωτού και υλοποιώντας σε μικτές ομάδες τέσσερα μεγάλα τρισδιάστατα γλυπτά ψηφιδωτού με μορφές ζώων, που συμβολίζουν τη διαφορετικότητα στην Ευρώπη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιπλέον: επισκέψεις στο Περιβαλλοντικό Μονοπάτι Κρυονερίου, στο Μουσείο Περιβάλλοντος και στον αρχαιολογικό χώρο της Στυμφαλίας, στο αρχαιολογικό μουσείο Αρχαίας Κορίνθου, γνωριμία με τους Ελληνικούς χορούς μαζί με νέους του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Κρυονερίου, συνάντηση με το Νομαρχιακό Συμβούλιο Νεολαίας Κορινθίας και προβολή της ταινίας “Πολίτικη κουζίνα” στο αμφιθέατρο Κρυονερίου στις 12.7.2012, 9.30 μ.μ.

Το Πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την έκθεση των γλυπτών ψηφιδωτού, στο προαύλιο του Αγροτουριστικού Ξενώνα “Ελισσών”, την Παρασκευή, 13.7.2012, στις 8 μ.μ., όπου είναι προσκεκλημένοι όλοι οι νέοι και η τοπική κοινωνία του Κρυονερίου.

H "Φιλοξενία" και οι εταίροι της Ayuntamiento de Murcia-Servicio de Juventud (ES), Landesjugendring Mecklenburg-Vorpommern (DE) and Associazione Enzimistudio Torino (IT) είναι μέλη του Ευρωπαϊκού Δικτύου PLATFORM.

 Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης.

Blog page:   http://mosaicofdiversity.tumblr.com/

 

 

MOSAIC OF DIVERSITY - Dropbox