Ανταλλαγή Νέων στην Μουσική “JAM ALL”

Η Ανταλλαγή Νέων “Jam All”, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Κόκκολα της Φινλανδίας έφερε κοντά 50 νέους, μεταξύ 15-20 χρονών από πέντε χώρες: Φινλανδία, Ιταλία, Ελλάδα, Ιρλανδία και Ισπανία. Νέοι, προερχόμενοι από διαφορετικά περιβάλλοντα και με διαφορετικές κουλτούρες αλλά με ένα κοινό ενδιαφέρον, ενώθηκαν μέσω της παγκόσμιας γλώσσας της μουσικής.

Η ανταλλαγή “Jam All” έδωσε μια ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να έρθουν κοντά με άλλους νέους, να μάθουν από την μεταξύ τους επαφή, να γνωρίσουν διαφορετικές κουλτούρες και διαφορετικά μουσικά είδη και να χτίσουν μια μουσική μπάντα σε μια μόλις εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής οι συμμετέχοντες εξασκήθηκαν μαζί με άλλους μουσικούς σε μικτές ομάδες, με διαφορετικές μουσικές καταβολές, όπως: Rock-Blues-Rap-Pop κλπ..

Οι συμμετέχοντες της ανταλλαγής “Jam All” σαν στόχο είχαν τον σχεδιασμό και την δημιουργία μιας πολιτιστικής εκδήλωσης για τους νέους της περιοχής. Αυτή η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την τελευταία μέρα της ανταλλαγής, μαζί με μπάντες και τοπικούς μουσικούς, μπροστά στους νέους της πόλης. Η παράσταση έδωσε μια νέα πολυπολιτισμική πνοή και σε άλλες παραστάσεις που έλαβαν μέρος στην Κόκκολα.

Κατά την διάρκεια της ανταλλαγής, οι νέοι εργάστηκαν ομαδικά, με επιμονή, με σχεδιασμό και άσκηση από κοινού.

Οι Έλληνες συμμετέχοντες ελπίζουν ότι μια μέρα θα ξαναζήσουν αυτήν την αξέχαστη εμπειρία.

4-11.8.2013 Kokkola, Φινλανδία