Γιορτή των πουλιών 2010 στην Στυμφαλία

 

Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010, διοργανώσαμε την “γιορτή των πουλιών” σε συνεργασία με το Δήμο Στυμφαλίας, στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής γιορτής των πουλιών.

Στόχος της δράσης αυτής ήταν η ενημέρωση του κοινού για τα πουλιά που ζούνε στην περιοχή της λίμνης Στυμφαλίας, καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας των ανθρώπινων δραστηριοτήτων, παρεμβάσεων και συμπεριφορών.


Οι δράσεις που προσέφεραν τα μέλη της ΜΚΟ Φιλοξενία ήταν: παρατήρηση πουλιών, περιβαλλοντικά παιχνίδια, ζωγραφική και παραμύθια. 
Επίσης είχαμε ένα περίπτερο με έντυπο υλικό της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας.

Οι περισσότεροι επισκέπτες μετά το τέλος της γιορτής, συνέχισαν την “περιβαλλοντική” τους εμπειρίας στο νέο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας. Το γεγονός αυτό μας δείχνει ότι το περιβαλλοντικό ενδιαφέρον για την περιοχή αυξάνεται. Παρ’όλα αυτά, η λίμνη έχει υποστεί σοβαρές ζημιές: μόλυνση από σκουπίδια, μείωση της έκτασης και του ύψους του νερού και μείωση του αριθμού των πουλιών.

Ευελπιστούμε το ενδιαφέρον των κατοίκων και των επισκεπτών, σε συνδιασμό με  διάλογο και συνεργασία των εμπλεκομένων φορέων, να φέρει θετικά αποτελέσματα και να αποκατασταθούν όλες οι ζημιές που έχει υποστεί η λίμνη.