You are here

ESC long term volunteering project in the Orthodox Academy of Crete (01.09.2022-31.08.2023)

ESC long term volunteering project in the Orthodox Academy of Crete (01.09.2022-31.08.2023)

Μακροχρόνιο πρόγραμμα εθελοντισμού της ESC στην Ορθόδοξη Ακαδημία της Κρήτης

Ονομάζομαι Ελίνα και εργάζομαι στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης. Η Ακαδημία βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Κρήτης, στην Ελλάδα. Βρίσκομαι εδώ εδώ και 9 μήνες. Τον περισσότερο καιρό εργάζομαι στη ρεσεψιόν, όπου τα καθήκοντά μου περιλαμβάνουν τον έλεγχο των επισκεπτών, την παροχή βοήθειας σε οποιαδήποτε ζητήματα μπορεί να έχουν και να είμαι το φιλικό πρόσωπο της ακαδημίας. Κατά τη διάρκεια των συνεδρίων, συχνά φωτογραφίζω τα σεμινάρια και μερικές φορές έχω την ευκαιρία να συμμετέχω στα συνέδρια κατά τη διάρκεια των εκδρομών τους. Αυτό μου επέτρεψε να εξερευνήσω και να γνωρίσω καλύτερα το νησί. Περιστασιακά, βοηθάω στην κουζίνα ή στην καθαριότητα των δωματίων. Πριν από τέσσερις μήνες, ένας άλλος εθελοντής ήρθε μαζί μου στην ακαδημία, και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, περιμένουμε περισσότερους εθελοντές και ασκούμενους.

Η ακαδημία είναι ένα υπέροχο μέρος για να γνωρίσεις ανθρώπους από όλο τον κόσμο με διαφορετικό υπόβαθρο. Έχω μάθει τόσα πολλά για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων μέσα από τα συνέδρια. Στο τέλος κάθε συνεδρίου, έχουμε μια κρητική βραδιά με ζωντανή μουσική και ένα παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα.

Κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, η Κρήτη γίνεται πολύ πιο ήσυχη, συμπεριλαμβανομένης της ακαδημίας. Ως αποτέλεσμα, τα καθήκοντά μου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι λίγο διαφορετικά. Εργάζομαι κυρίως στη βιβλιοθήκη, καταγράφοντας και οργανώνοντας βιβλία. Είχαμε επίσης σχολικές τάξεις που μας επισκέπτονταν, οπότε τις φωτογράφιζα κι αυτές.

Για έξι μήνες, παρακολουθούσα μαθήματα ελληνικών δύο φορές την εβδομάδα στα Χανιά, την πλησιέστερη πόλη. Δύο άλλοι εθελοντές στα Χανιά συμμετείχαν επίσης σε αυτά τα μαθήματα ελληνικών. Στον ελεύθερο χρόνο μας, συχνά εξερευνούσαμε μαζί το νησί, πηγαίναμε στην παραλία ή απολαμβάναμε τη νόστιμη ελληνική κουζίνα. Πρόσφατα, η άλλη εθελόντρια και εγώ αρχίσαμε να παρακολουθούμε μαθήματα παραδοσιακών κρητικών χορών.

Ζω μόνη μου σε ένα διαμέρισμα στην πανεπιστημιούπολη της ακαδημίας. Στους γείτονές μου περιλαμβάνονται ο μέντοράς μου, ο επικεφαλής του συνεδρίου, ο επιστάτης μας, ένας αγιογράφος και οι οικογένειές τους. Επιπλέον, ο γραμματέας των αποφοίτων μας διαμένει επίσης στην πανεπιστημιούπολη. Την επισκέπτομαι συχνά για να συζητήσουμε σε ένα μείγμα ελληνικών και γερμανικών, ενώ απολαμβάνουμε μπισκότα και καφέ. Το διαμέρισμά μου αποτελείται από δύο δωμάτια, μια μικρή κουζίνα και ένα μπαλκόνι με θέα στη θάλασσα.

Συντονισμός από τη FILOXENIA, Διαπολιτισμική-Περιβαλλοντική Οργάνωση

Γράφτηκε από την εθελόντρια Elina Pannier από τη Γερμανία.

Το έργο αυτό υποστηρίχθηκε από το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Ελληνικού Εθνικού Οργανισμού "ΙΝΕΔΙΒΙΜ"