You are here

EVS project "Elf Around!" in Finland, (Kokkola), 5.11.-14.12.2018

Το χρονικό διάστημα μεταξύ 5 Νοέμβρη και 14 Δεκέμβρη του 2018 πήρε μέρος στην πόλη Kokkola της Φιλανδίας ενα εθελοντικό πρόγραμμα , όπου 18 νέοι απο διαφορετικές χώρες συναντήθηκαν , έζησαν μαζί και συνεργάστηκαν με σκοπό την δημιουργία χωριόυ των ξωτικών στην καρδιά ενός μικρού δάσους στη Villa Elba όπου οικογένειες και μικρά παιδία θα πέρναγαν όμορφα με τα ξωτικά και θα απολάμβαναν το αυθεντικό πνεύμα των χριστουγέννων!

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος τα "νέα ξωτικά" έμαθαν τις Φιλανδικές παραδόσεις, μύθους αλλά και βασικά για την γλώσσα όπως και περισσότερα πράγματα ο ένας για τον άλλο μέσα απο παιχνίδια, δραστηριότητες και διάλογο μεταξύ τους. Επίσης ενημερώθηκαν και διάλεξαν την εργασία στην οποία θα έδιναν βαση και έτσι χωρίστηκαν σε ομάδες δουλεύοντας ώσπου ετοίμασαν το χωρίο τότε ξεκίνησαν οι ντόπιοι να επισκέπτονται τη Villa Elba να παίξουν με τα ξωτικά και να περάσουν όμορφα. Σαν ξωτικό η εμπειρία μου δουλεύοντας εθελοντικά με σκοπό να φτίαξω με τους συνεθελοντές μου ένα μέρος μακριά απο τα υλιστικά πρότυπα των χριστουγέννων οπως ειναι σήμερα μου προσέφερε περισσότερα απ'οτι περίμενα! Απέκτησα καλούς φίλους και γνώρισα φιλόξενους Φιλανδούς, εμαθα να δουλεύω στη φύση να την εκτιμώ και να την απολαμβάνω , να συνεργάζομαι με ανθρώπους οι οποίοι είχαν διαφορετική κουλτούρα και βιώματα.

Απέκτησα πολλές καινούριες δεξιότητες αλλα το πιο σημάντικο για εμένα, έμαθα περισσότερα για τον εαυτό μου, γιατί τελικά η αλλαγή ξεκινάει απο μέσα μας.