Μέσα από τα μάτια ενός εθελοντή!


Το όνομα μου είναι Έλσα, γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ελλάδα, αλλά η μοίρα με έφερε στην Πορτογαλλία, το δεύτερο σπίτι μου, όπου πραγματοποίησα την εθελοντική μου υπηρεσία. Μοιράστηκα το ίδιο διαμέρισμα και το ίδιο γραφείο με άλλους εθελοντές, αντάλλαξα ιδέες, έμαθα να δουλεύω ομαδικά και πάνω από όλα έμαθα να μαθαίνω από τους άλλους και να βελτιώνομαι καθημερινά από τη επαφή μου με διαφορετικές κουλτούρες και αντιλήψεις.

Κατά την παραμονή μου στη χώρα υποδοχής εργάστηκα εθελοντικά σε διάφορους τοπικούς οργανισμούς με ηλικιωμένους, άτομα με ειδικές ανάγκες και παιδιά, όπου όχι μόνο προσέφερα τις υπηρεσίες μου, αλλά ανακάλυψα τον εαυτό μου, κέρδισα πρακτική εμπειρία, βελτίωσα την επικοινωνία μου στα Αγγλικά και έμαθα και μια καινούργια γλώσσα, τα Πορτογαλέζικα, όπως και πραγματοποίησα προσωπικές ιδέες, όπως μαθήματα χωρού στο κέντρο νέων που με φιλοξενούσε ανοιχτά προς όλους, ξεπερνώντας φοβίες για πιθανότητες αποτυχίας.

Το EVS έγινε για μένα…μια εμπειρία ζωής, το καλύτερο σχολείο, ένα βήμα πιο κοντά στα όνειρα μου, η αιτία να ανοίξω περισσότερο το μυαλό μου και ο λόγος που θέλω να διευρύνω ακόμη περισσότερο τους ορίζοντες μου. Δεν έχω άλλες λέξεις να περιγράψω τον εθελοντισμό σαν εμπειρία, γιατί μπορείς να καταλάβεις περισσότερα μόνο δοκιμάζοντας.

Δοκιμάζοντας μπορείς να αισθανθείς την αλλάγη στους άλλους και ειδικότερα την αλλαγή σε σένα. Ας γίνουμε λοιπόν όλοι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ  κάνοντας τη διαφορά απλά με ένα ΧΑΜΟΓΕΛΟ!