«Ολυμπισμός σε Δράση» είναι ένα Δημοκρατικό Σχέδιο Νέων

«Ολυμπισμός σε Δράση» είναι ένα Δημοκρατικό Σχέδιο Νέων που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή "Πρόγραμμα Νέα Γενιά σε Δράση". Το κύριο θέμα αυτής της δραστηριότητας ήταν η προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής μεταξύ των νέων και την ενεργό συμμετοχή τους ως  πολίτες σε δημοκρατικές διαδικασίες, με στόχο μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Αυτή η δραστηριότητα είχε διάρκεια 14 μηνών (1 Αυγούστου 2013 μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2014) και έλαβε χώρα σε τοπικό επίπεδο (Amarante - Πορτογαλία, Trbovlje - Σλοβενία, Cristuru-Secuiesc - Ρουμανία και Κορινθία - Ελλάδα), καθώς και σε διεθνές επίπεδο, με την πρώτη της συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην Πορτογαλία. Περίπου 30 νέοι από τις παραπάνω συμμετέχουσες χώρες πέρασαν μια αξέχαστη εβδομάδα κατά τη διάρκεια της περιόδου 3-10.9.2014 στο Αμαράντε, κοντά στο Πόρτο (Πορτογαλία), στο πλαίσιο ενός διεθνούς τουρνουά. Η συνάντηση περιελάμβανε διαφορετικά είδη αθλητικών δραστηριοτήτων, επισκέψεις, προσομοιώσεις, δημιουργικό ελεύθερο χρόνο και τουρνουά.
Η συνέχεια του σχεδίου "Ολυμπισμός σε Δράση" σχεδιάζεται να φιλοξενηθεί στην Ελλάδα (Κορινθία) το 2015-2016, κατόπιν δημοκρατικής ψηφοφορία των ομάδων.
Σύντομη έκθεση δραστηριοτήτων που γράφτηκε από τους Έλληνες νέους που συμμετείχαν:

Φέτος κατά τη χρονική περίοδο 3-10 Σεπτέμβρη 2014 συμμετείχαν σε ένα Πρόγραμμα ανταλλαγής νέων σχετικά με τον αθλητισμό 7 παιδιά απο την Ελλάδα ηλικίας 14-17 χρόνων. Μετά από συναντήσεις κατά τη διάρκεια του χρόνου που πέρασε πραγματοποίησαν ένα ταξιδι στην Πορτογαλία. Εκεί γνώρισαν παιδιά απο άλλες χώρες όπως Σλοβενία, Ρουμανία και Πορτογαλία, τα οποία επίσης συμμετείχαν στο ίδιο Πρόγραμμα. Καθημερινά ασκούνταν σε διαφορετικά αθλήματα, όπως γκολφ, τέννις, βόλεϊ, ποδόσφαιρο, κάνανε εκδρομές και περιπάτους σε δάση, βούτηξαν σε νερά Λαγκούνας 10 βαθμών Κελσίου, περιηγήθηκαν στην πόλη και παίξανε πολλά παιχνίδια γνωριμίας που τους έκαναν να δεθούν ο ένας με τον άλλον. Επίσης κάθε ένα διαφορετικό βράδυ που περνούσε ανήκε σε μια από τις 4 αυτές χώρες καθώς παρουσίαζαν την χώρα τους με φαγητά, μουσική, χορούς, μεταμφιέσεις. Στο τέλος του προγράμματος κύλησαν δάκρυα σε όλα τα πρόσωπα και απο λύπη, γιατί κανείς δεν ήθελε να αποχωρήσει απο το όμορφο αυτό μέρος αλλά και να αποχωρηστεί τα καινούργια "αδέρφια" που γνώρισε, αλλά και από χαρά για την υπέροχη αυτή εβδομάδα που πέρασε γεμάτη γέλια, χαμόγελα και όμορφες στιγμές που θα μείνουν αξέχαστες.