You are here

"Rural development and Memory" - Story of long term volunteer Anne Dahlhoff - (01.09.2022-31.08.2023)

"Rural development and Memory" - Story of long term volunteer Anne Dahlhoff - (01.09.2022-31.08.2023)

Ο χρόνος περνάει τόσο γρήγορα και έχουν περάσει ήδη έξι μήνες από τότε που έφτασα στο Κρυονέρι. Σε σύγκριση με τους πρώτους μήνες, οι τελευταίοι 3 μήνες ήταν πιο ήσυχοι στο Κρυονέρι.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα οι κάτοικοι του χωριού προτιμούν να μένουν στα σπίτια τους και ως εκ τούτου τα μαθήματα χορού και κάποια από τα μαθήματα Tandem δεν πραγματοποιούνταν.

Αξιοποιήσαμε τον χρόνο για προσωπικά προγράμματα και απολαύσαμε τον χειμώνα κάνοντας βόλτες, περνώντας χρόνο μαζί στο σπίτι, βγαίνοντας έξω ή δημιουργώντας μόνοι μας.

Πήγα στα βουνά για να απολαύσω το χιόνι και περάσαμε πολλά βράδια καθισμένοι μπροστά στην καμινάδα και παίζοντας παιχνίδια.

Ήταν μια εποχή που ηρεμούσαμε και καθώς πολλές μέρες έμοιαζαν βαρετές στην αρχή, είμαι πραγματικά ευγνώμων για αυτές τις ήρεμες μέρες.

Τον Φεβρουάριο, αρχίσαμε να σχεδιάζουμε τους μελλοντικούς μήνες και τι θα προετοιμάσουμε. Τον Μάρτιο πέρασα μερικές ημέρες στο σπίτι μου στη Γερμανία και γέμισα ενέργεια με φίλους και οικογένεια.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα μπόρεσα να πάω στην Πορτογαλία για ένα σεμινάριο. Μιλήσαμε για τη γεωργία, το νερό, τη βιοποικιλότητα, την αποανάπτυξη και την κυκλική οικονομία. Έμαθα τόσα πολλά νέα πράγματα και γνώρισα τους πιο καταπληκτικούς ανθρώπους.

Και πάλι κάτι για το οποίο είμαι πραγματικά ευγνώμων.

Τις επόμενες εβδομάδες ανυπομονώ να ζήσω το Πάσχα και να βιώσω τον ελληνικό τρόπο εορτασμού του.

Επίσης, νέες ομάδες και σεμινάρια θα έρθουν στο Κρυονέρι και ως εκ τούτου θα επανέλθει περισσότερη ζωή και ενέργεια.

Άρχισα να παρακολουθώ μαθήματα ελληνικών δύο φορές την εβδομάδα. Πρέπει να παραδεχτώ ότι μερικές φορές είμαι λίγο τεμπέλης για να καθίσω πραγματικά να μάθω τη γλώσσα, αλλά είναι ένας από τους πρωταρχικούς μου στόχους για τους επόμενους μήνες να είμαι πιο ενεργός στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας.

Η άνοιξη στο Κρυονέρι είναι πανέμορφη. Είναι ωραίο να βλέπεις όλα τα λουλούδια και το πράσινο γρασίδι να επιστρέφει. Αρχίζει να ζεσταίνει και πάλι και ανυπομονώ να πάω για μπάνιο και πάλι.

Με τη νέα βραχυπρόθεσμη εθελόντρια Julia από το Λιχτενστάιν, σχεδιάζω να ανακαινίσω τη βίλα των εθελοντών και να κάνω λίγη κηπουρική που έμαθα στην Πορτογαλία, ώστε να τρώμε τα δικά μας λαχανικά και φρούτα που καλλιεργούμε.

Το Κρυονέρι αρχίζει να μοιάζει με το σπίτι μου και όταν κάνω ταξίδια, πάντα μου αρέσει να επιστρέφω.

Το έργο αυτό υποστηρίχθηκε από το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Ελληνικού Εθνικού Οργανισμού "ΙΝΕΔΙΒΙΜ"